Ubat atau Suplemen. Pilihan Di Tangan Anda.

 

Tahukah anda apa bezanya antara ubat dan suplemen? Mari saya terangkan secara santai.

 

Secara brief , saya cerita begini yer:

Ubat – reactive action

Supplemen – preventive action

 

Ambil supplemen untuk maintain kesihatan.

Ambil ubat jika sudah sakit terutama sakit yang kronik.

 

Kalau sedang on medication, boleh ke ambil supplemen?

Boleh.. tiada masalah. Cuma jarakkan pengambilan.

Itu sahaja.

Untitled design (1)

Kenapa kena ambil supplemen?

Sebab nak tampung “Nutrient Gap”  dalam badan.

Bila badan dah cukup nutrisi, seluruh sistem dapat berfungsi dengan baik.

Dan lama-lama, boleh bebas dari medication. Dah tak perlu ambik ubat bila doktor tengok, badan makin improve.

 

Tak cukup ke nutrien yang kita dapat daripada masakan kita hari-hari?

Tak cukup, dear (untuk kita yang tinggal di zaman sekarang ni).

Sebab kita makan hari-hari pun, penuh dengan menu tidak sihat. Dengan banyak garam lah, banyak gula lah, trans fat etc.

Ditambah dengan environement yang tidak sihat, dengan bau asap lah, tidur tak cukup lah etc…

Hopefully semua faham point yang saya nak sampaikan.

pengguna shaklee lebih sihat

Saya edcuate tentang supplemen Shaklee sebab nak tekankan untuk PREVENTIVE ACTION.

MENCEGAH itu lebih baik daripada MENGUBATI kan?

Bukan sebab duit semata-mata.

Sebab saya juga adalah salah seorang yg telah merasai Shaklee Effect itu

So why not kan? Berkongsi benda yang baik.

doktor support shaklee

 

 

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

"Touch Untuk WhatsApp"