Kesan Shaklee Terhadap Diri Saya Yang Buat Saya Jatuh Cinta Dengan Shaklee

 

Firstly nak habaq, gambar bawah ni tanpa sebarang editing tau. No Camera 360, No PicsArt or whatsoever.

Gambar sebelah kanan adalah pada 24 Disember 2016. Masa ini saya sedang mengandung 39 minggu lagi.
Gambar sebelah kanan adalah pada 24 Disember 2016. Masa ini saya sedang mengandung 39 minggu lagi.

 

Gambar belah kanan tu gambar terkini tau. Mak buyung yang tengah mengandung 39 minggu 4 hari. Gila kau tengah sarat sangat tuh! Tapi sakan lagi buat photobomb kan. 😌

 

Kalau tengok gambar belah kiri tu, masa tu saya bujang lagi. Umur masa tu 22 tahun. Masa tu memang tak makan apa-apa suplemen lah kan. Gadis mentah lagi. Yang saya tau hanya cuci muka dengan pencuci muka yang jual kat pasar raya tu, pakai sunblock, bedak, dan celak je. Kulit masa tu memang kusam habis. Gelap pulak tuuu.. langsung takde seri aihhhh..

 

Bermula akhir tahun 2013, saya mula sedar diri tentang kepentingan suplemen. Masa tu ia ia nak consume Vitamin C je, sebab bila baca buku Rapi dan blog2, semua cakap yang kolagen dalam badan wanita akan hilang sikit demi sikit start umur 24 tahun. Masa tu , penuaan akan mula berlaku dan sikit demi sikit nanti kulit akan berkedut. Huaaaa.  Serius masa tu rasa cuak sangat, sebab saya tak nak wajah nampak tua dari usia. Biarlah usia melanjut, tapi diri ni tetap nampak cantik. Bukan untuk sesiapa pun, paling khusus untuk suami kan… (Eleh perempuan kan.. biasa lahh. Hahaha)

 

So first suplemen yang saya consume adalah ALFALFA COMPLEX & SR VITAMIN C SHAKLEE. Saya amalkan konsisten selama 2 bulan je,  dah nampak Shaklee Effect yang ketara. Keputihan hilang, kulit makin cerah, tona kulit sekata, jerawat jarang sangat tumbuh, malah saya dah jarang sakit. Demam, apatah lagi selesema jarang hinggap dah. Aihhh, start feel in love dah dengan Shaklee! 😍

 

Bila dah kahwin, saya amalkan SET KESUBURAN SHAKLEE pula. 3 bulan lepas kahwin alhamdulillah dikurniakan zuriat pertama. Mujarab betul GLA Complex tu!

 

Then bila dah disahkan hamil, saya amalkan SET HAMIL SHAKLEE. Ya Allah, feeeeling best sangat sebab kehamilan saya takde masalah, rasa bertenaga selalu dan jauh dari masalah sakit pinggang, krem, anemia apalagi HB rendah.

 

Lepas bersalin, saya consume SET PANTANG SHAKLEE pula. Tup2, masa anak pertama baru 11 bulan, disahkan hamil lagi. Bertuah betul kan shaklee ni, subur aku dibuatnya 😝 Haha

 

Dan sekarang ni tengah menghitung hari untuk bersalin. Memang saya fully consume SET HAMIL SHAKLEE dan tak lama lagi sambung pula SET PANTANG SHAKLEE.

 

Kalau dah dapat kesan yang terbaik, takkan tak nak repeat guna kan.

 

Sepanjang menjadi pengguna tegar Shaklee ni, banyak sangat kesan positif yang saya peroleh. Bukan saya sahaja, malah, suami dan anak saya pun turut sama consume Shaklee. Anak sulung saya – Miqdad , masa dia umur setahun je saya dah beri dia makan Shaklee. Alhamdulillah, kesannya amat memberangsangkan. Miqdad jarang sakit/demam, otot nya kuat dan selera makannya alhamdulillah memuaskan. Sedap dan puas tauu peluk si Miqdad sado ni… hehe

 

So kepada sesiapa yang baru kahwin, nak pregnant, sedang pregnant, akan berpantang dan yang ada masalah kesihatan, jom lah sesama ber ikhtiar dengan Shaklee. InsyaAllah, anda akan dapat kesan yang positif . Apa yang penting, pastikan anda mendapat konsultansi yang tepat daripada SID shaklee tau. Senang2, beli je dari saya – fully responsible dan janji akan jaga anda baik2 untuk pastikan anda dapat hasil yang memuaskan.

 

pengedar shaklee sibu dan kanowit

 

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge