Kembali Awet Muda Dan Cantik Berseri Dengan Vivix Shaklee. Anda Pasti Teruja!

Anda mahu kelihatan cantik dan berseri walaupun usia kian meningkat? Anda malu apabila ditegur ‘tua’ oleh kawan lama yang dah lama tidak bersua? Atau pernahkah anda berada dalam situasi di mana anda disapa sebagai ‘kakak’ walhal sebenarnya usia anda lebih muda daripada orang itu?

Pasti anda berasa tidak selesa bukan jika anda kelihatan tua sebelum waktunya. Keadaan ini membuatkan anda tidak mempunyai keyakinan diri yang tinggi untuk berhadapan dengan orang ramai.

Tahniah kerana anda telah berjaya menjejaki artikel ini yang mempunyai info tentang anti penuaan terbaik nombor satu di dunia.

 

Apakah maksud penuaan?

Menurut kamus kesihatan, penuaan bermaksud sel sel tubuh yang semakin berusia seiring dengan usia yang meningkat.

Namun, dalam keadaan sekarang, ramai yang kelihatan lebih tua daripada usia. Ini bermakna penuaan sel tak lagi menggambarkan usia seseorang.

Sebagai contoh, saya ada ramai kawan yang usianya baru 20an tetapi kelihatan seperti 30an.

Mengapa ini berlaku?

Unit asas tubuh manusia adalah terdiri daripada sel. Sel kemudiannya menjadi tisu, organ dan seterusnya sistem. Sel yang mengalami penuaan ini adalah sel yang mula rosak. Ada banyak faktor yang menyebabkan sel rosak dengan cepat, antaranya

  1.  Stress
  2.  Diet yang tidak seimbang
  3.  Toksin dari alam sekitar yang tercemar

Apabila sel merosak, tisu – organ – sistem juga akan turut terjejas. Kesannya, anda akan kelihatan tua daripada usia anda yang sebenar!

Selain itu, antara satu sebab lain ialah mitochondria atau “kilang penjana tenaga” dalam sel badan semakin merundum seiring dengan usia yang makin meningkat. Apabila hal ini berlaku, tenaga sel menjadi semakin lemah dan menjejaskan metabolisme badan.

Keadaan menjadi lebih teruk kerana setiap hari sel sel tubuh kita sering terdedah kepada serangan berjuta juta radikal bebas yang merosakkan DNA sel kita.

Justeru, antioksidan yang terhasil sebagai perisai yang melawan serangan radikal bebas ini pun tidak mencukupi untuk melawan serangan radikal perosak itu. Jadi, sangat penting untuk kita mengambil antioksidan untuk sel tubuh kita kembali sihat dan kita kelihatan awet muda.

 

 

Vivix Sumber Antioksidan Terulung

Vivix Shaklee merupakan antioksidan terbaik yang dihasilkan oleh saintis saintis. Vivix merupakan suplemen yang mengandungi kombinasi resevetrol dan phytonutrient yang didapati daripada anggur muscadine.

Anggur muscadine adalah anggur yang paling berkualiti, terbaik dan jarang sekali ditemui kerana anggur ini tumbuh secara semulajadi dalam cuaca yamg ekstrem.

 

Klik untuk baca artikel lain yang berkaitan : Kelebihan Vivix Shaklee 

 

Menurut kajian klinikal, ramuan vivix shaklee mampu memperlahankan proses penuaan sel. Vivix  memberi impak kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap sel:

1- Melindungi sel

2- Mengawal kerosakan dan membaiki sel

3- Memberi tenaga kepada sel

4- Meningkatkan prestasi sel

 

 

Bagaimana Vivix Berfungsi

 

Testimoni Awet Muda dengan Vivix

Ternyata sudah ramai pengguna Vivix yang tampak lebih muda dari usia apabila mereka konsisten mengamalkan vivix ini.

Mesti anda mahu menjadi seperti mereka bukan?

 

 

 

VIVIX SHAKLEE

 

vivix shaklee

vivix shaklee

vivix shaklee

 

Hubungi saya di 0135767554 atau klik butang di bawah untuk dapatkan suplemen premium Vivix ini.

Klik di sini untuk order vivix

 

 

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

"Touch Untuk WhatsApp"