Pengalaman Alin amalkan Set Hamil Shaklee

 

Assalamualaikum semua.

Hari ini saya nak share tentang pengalaman saya mengandung tahun lepas. Selepas 3 bulan berkahwin, saya disahkan hamil dan masa tu excited sangat tau. Mana taknya, memang impian saya nak hamil awal, tak nak lambat – lambat dan alhamdulillah Allah makbulkan!

Sebelum hamil, memang saya pengguna tegar Shaklee. Saya consume SET KESIHATAN asas  dan SET CANTIK.  So bila dah hamil ni pun, saya terus gunakan SET HAMIL SHAKLEE  tanpa ragu – ragu. Sebab saya yakin produk Shaklee ini semulajadi dan bukan sintetik. Jadi memang selamat untuk kandungan saya.

Apa yang saya alami sepanjang saya menggunakan Set Hamil Shaklee ialah

Semasa pregnancy :

❤️ Badan tak de lah flat dan lembik terus, still rasa bertenaga 💪💪

❤️ Setiap kali check up, Doctor puji bacaan HB and BP maintain cantik

❤️ Berat naik cantik, tak melampau sangat dan lebih terkawal (mungkin sebab Omega Guard kan bakar lemak tak berkenaan)

❤️ Tak merasa sakit sakit badan yang teruk, tak krem kaki

❤️ Tak alami mual yang teruk

 

Semasa lepas bersalin :

❤️ Kulit anak bersih, makin lama makin gebu

❤️ Doctor puji tulang anak kuat, mak pun cakap macam tu. Masa baru lahir nak mandikan Miqdad, kepala dia tegak je tak lembik.

❤️ Luka bersalin cepat sembuh

 

set hamil shaklee

 

Jadi, saya nak kongsikan antara supplement yang saya amalkan, ada dalam SET HAMIL SHAKLEE:

1) Vita-Lea® Iron Formula

❁ Menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C

❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, iron takkan diserap oleh badan.

3) B-Complex

❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri.

4) ESP

❁ Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam.
❁ Membantu untuk memperoleh kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain.
❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal & inshaaAllah kulit baby pun cantik nanti.

5) Ostematrix

❁ Baby serap almost 90% kalsium ibu.
❁ Jika kita tidak menggantikan semula kalsium ini boleh terdedah kepada risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

6) Omega Guard

❁ Boleh diambil selepas masuk Trimester KEDUA. InsyaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam perkembangan minda bayi supaya lebih aktif dan cepat belajar.
❁ Mengawal kenaikan berat badan semasa hamil.

 

Sebagai tambahan supplement jika perlu sahaja:

PEPPERMINT GINGER – untuk mengurangkan rasa loya, muntah muhtah dan buang angin dalam badan.

GARLIC COMPLEX – mengurangkan dan mengatasi masalah keputihan semasa hamil, mengurangkan masalah kulit berjerawat disebabkan perubahan hormon, serta membantu meningkatkan antibodi.

 

Jadi untuk ibu hamil yang masih mencari cari supplement untuk consume semasa hamil, boleh cuba sendiri Set Hamil Shaklee ini. 100% pasti puas hati.

 

Nak order? WhatsApps lah ke  013-5767554 atau boleh order terus dengan menekan button di bawah:

Beli-Sekarang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge