Tips Jadi Suami Prihatin Semasa Isteri Mengandung

 

Zaman sekarang ini, bukan ibu je yang ambil berat tentang vitamin hamil, tapi si suami pun tak terlepas sama!

suami pun concern pasal isteri hamil

Ini baru WIN! 🙂

Sebagai ibu dan bapa, semestinya kita nak berikan yang terbaik untuk anak kita semasa dari dalam kandungan lagi kan?

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada,

1.  Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
2.  Perkembangan fizikal bayi yang sihat
3.  Pencegahan baby dari mendapat jaundice

Jadi, saya nak berkongsi berkenaan supplements yang elok diamalkan semasa kehamilan, yang mana saya sendiri amalkan sepanjang mengandungkan anak – anak kesayangan saya.

Antara supplement yang boleh diamalkan semasa kehamilan:

1) Vita-Lea® Iron Formula

❁ Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi.
❁ Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C

❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron yang lebih berkesan – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

3) B-Complex

❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri.
❁ Mengatasi masalah kencing manis.
❁ Mengurangkan sakit kepala / migrain.

4) ESP

❁ Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam.
❁ Membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain.
❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
❁ Baby lebih cerah dan gebuuuu 😍

5) Ostematrix

❁ Baby serap almost 90% kalsium ibu.
❁ Jika si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Tambahan OMEGA GUARD boleh diambil selepas masuk Trimester KEDUA. InshaaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam PERKEMBANGAN MINDA BAYI supaya lebih active dan cepat belajar. Omega Guard juga membantu MENGAWAL KENAIKAN BERAT BADAN secara mendadak semasa hamil.

Disebabkan OMEGA GUARD tengah under PROMO SEPANJANG BULAN ini (Oktober 2016) , jadi SET HAMIL ni pun dapat harga istimewa tau. Harga lebih jimat daripada biasa 😘

Satu lagi, untuk 1-15 OKTOBER 2016, kalau anda register sebagai ahli, dapat vitamin Lecithin PERCUMA berharga RM55.65

Lecithin ni Boleh Guna semasa pantang untuk elakkan susu tersumbat dan menurunkan berat badan dengan cepat selepas bersalin.

Double Tripple Penjimatan untuk bulan October ni. Wow!

 

vitamin hamil

 

Disini saya terangkan dengan lebih lanjut tentang Set Hamil Shaklee, boleh klik di sini.

Saya doakan semoga anda ibu hamil yang ceria sentiasa menjaga kesihatan dan pemakanan serta dipermudahkan urusan bersalin nanti. Amin. 🙂

 

cta

 

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

4 thoughts on “Tips Jadi Suami Prihatin Semasa Isteri Mengandung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge