Set Kurus Yang Beri Impak Pada Ramai Orang

Dalam artikel saya yang lepas INTERMITTENT FASTING, saya dah kongsikan apa itu intermittent fasting dan real result yang saya sendiri dapat bila IF. Turun berkilo kilo itu bukan senang ya, tapi sejujurnya saya bukan sahaja dapat hilang berat hanya dengan buat intermittent fasting semata-mata, malahan saya mengamalkan juga SET KURUS SHAKLEE untuk pastikan nutrisi yang lengkap dan result yang lebih baik.

 

Apa itu Set Kurus Shaklee?

Bila kita kurus ni, kita nak hilang berat dan nak jadi orang baru kan. Bukan lah identiti baru hihi, tetapi ketrampilan baru  – susuk tubuh yang lebih langsing, menarik dan cantik. Sesuai dengan Set Kurus Shaklee, nama set yang membantu saya untuk kurus ini ialah HELLO NEW YOU SET.

SET KURUS

HELLO NEW YOU SET / SET KURUS SHAKLEE

Dalam set kurus shakkee ini, kita ada 4 vitamin yang semestinya sangat membantu dalam journey saya untuk kurus. Empat vitamin tersebut ialah Cinch Shake, Lecithin, Herblax dan Omega Guard. Setiap satu nya ada fungsi yang berbeza. Jom saya kongsikan tiap satu!

Cinch Shake
  • Untuk kurangkan nafsu makan dan buat rasa kenyang lebih lama
  • Bantu untuk kempiskan perut dan dapatkan inch loss dengan lebih cepat
  • Merapatkan jurang nutrisi
  • Bantu untuk bina otot
  • Meal replacement. Boleh tak makan nasi sebab dah ambil cinch shakle ni

 

Omega Guard
  • Bantu bakar lemak dalam organ
  • Bantu kurus lebih cepat
  • Bantu kawal selera makan
  • Bonus Omega Guard ni juga bantu bagi sesiapa yang ada masalah kolestrol

 

Herblax
  • Bantu buang lemak dan toksin daripada badan
  • Badan akan lebih ringan
  • Mencuci usus secara semulajadi
  • Mengempiskan perut
  • Mengelakkan sembelit

 

Lecithin
  • Bantu kurangkan sembelit
  • Bantu penyerapan vitamin larut lemak
  • Pengemulsi lemak dalam salur darah

 

set kurus shaklee

 

Saya sangat teruja berkongsi dengan anda semua tentang set kurus shaklee ni sebab saya sendiri dah rasai kesannya. Journey kurus akan jadi lebih mudah bila intermittent fasting disertai dengan set kurus shaklee ni. Anda kena cuba! 🙂

 

set kurus shaklee

 

Jika anda berminat nak dapatkan set kurus shaklee Hello New You ni, boleh hubungi saya di sini. Saya sendiri akan ajar anda cara untuk makan dan jadual IF yang berkesan untuk anda yang baru nak mencuba.

Untuk beginner IF, anda boleh ke artikel Aya Chalo ini juga. Untuk mulakan Intermittent Fasting ni, anda kena percaya dan yakin pada diri sendiri yang anda pasti boleh lakukan. Kenapa ada orang yang nak kurus, tapi akhirnya kecundang dan terhenti di pertengahan jalan adalah sebab dia sendiri tak yakin yang dia boleh kurus. Aha. Jadi sebab itu saya katakan, untuk dapatkan hasil yang terbaik, pertama tama sekali adalah kita kena percaya pada diri kita yang kita boleh lakukan.

 

Kalau orang lain boleh kurus, kenapa aku tak boleh?

Kalau orang lain dah dapat berat idaman, kenapa aku tak dapat dapat?

Kalau orang lain mampu bertahan untuk buat IF, kenapa aku tak mampu?

Sudah pasti kalau orang lain boleh buat, aku juga boleh!

 

Trust Yourself ok 🙂

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

"Touch Untuk WhatsApp"