Vivix Shaklee Bantu Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis Dengan Berkesan Dan Selamat

Diabetes atau kencing manis merupakan penyakit yang popular dikalangan rakyat Malaysia. Jika seseorang itu dikatakan ada diabetes, itu bermaksud bacaan gula (glukosa) dalam badan nya melebihi paras normal. Glukosa dalam darah kekal tinggi dan tak dapat diagihkan ke dalam sel seperti yang sepatutnya.

 

Bagaimana Kencing Manis Terjadi

Apabila kita makan, apatah lagi makanan yang mempunyai gula, glukosa dalam darah akan meningkat. Pankreas akan menghasilkan insulin yang akan menukarkan glukosa tadi menjadi tenaga. Apabila sel dah tukarkan glukosa menjadi tenaga,bacaan glukosa dalam darah kembali menjadi normal.

Apabila kita makan dan makan setiap hari, glukosa dalam darah semakin bertambah. Maka pankreas kita perlu bekerja keras untuk menghasilkan insulin.

Tapi oleh sebab kita tak tahu yang pankreas kita ni sedang kuat bekerja, kita pun makan makanan yang tinggi gula, tak kira masa dan ketika. Bila makan luar, tak cukup dengan nasi lemak, tambah pula dengan burger dan teh ais pekat. Lepas itu ambil dessert dan ais krim lagi.

Keadaan itu memaksa organ pankreas kita bekerja keras sehingga lama kelamaan pankreas penat. Kesannya, insulin yang terhasil semakin sedikit. Sel dalam pankreas banyak yang rosak asbab dari keradangan daripada makanan yang kita makan.

Kegagalan pankreas untuk menghasilkan insulin yang banyak menyebabkan glukosa kekal dalam darah kerana tak dapat diangkut ke sel.

Ini menyebabkan glukosa dalam darah menjadi tinggi, lalu akhirnya membawa kepada penyakit kencing manis.

 

Bagaimana Nak Kembalikan Pankreas Yang Sihat?

Pankreas adalah organ. Apabila organ tidak sihat, ini bermakna tisunya juga tidak sihat. Apabila tisu tidak sihat, ini bermakna sel nya juga tidak sihat.

Untuk kembalikan sel yang sihat, anda patut mengambil resverastrol yang sememangnya terbukti secara klinikal untuk melindungi dan memperbaiki sel – sel badan termasuklah sel pankreas.

 

Vivix Satu Satunya Suplemen Yang Mempunyai RESVERATROL Berkualiti

Dalam entri yang lepas disini, saya ada bercerita tentang Vivix yang merupakan satu satunya suplemen yang mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi, terunggul dan berkualiti.

Malah, vivix bukan hanya mempunyai resveratrol sahaja, malah menurut kajian vivix shaklee mempunyai resveratrol dan 15 polifenol lain yang menjadikan adunannya lebih hebat daripada resveratrol sahaja.

Bagaimana Vivix Shaklee Bantu Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis

Vivix Shaklee mampu membantu untuk:

1- Membaiki fungsi pankreas

Resveratrol akan mengurangkan oxidation stress pada sel pankreas, mengurangkan keradangan dan akan memperbaiki sel yang rosak.

Vivix akan baiki sel pankreas supaya pankreas dapat menjalankan fungsinya dengan optimum.

2- Mengurangkan rintangan insulin

Apabila seseorang itu sedang mengidap kencing manis, badan pesakit tak dapat mengenal insulin dengan baik. Sebab itulah, walaupun pesakit dah ambil ubat ataupun suntikan insulin, gula dalam darah masih juga tak terkawal.

Jadi fungsi resveratrol adalah untuk membantu pesakit diabetes mengenal insulin  itu ataupun kita katakan sebagai mengurangkan rintangan insulin.

 

Testimoni Vivix Shaklee Berjaya Bantu Turunkan Bacaan Gula Pesakit Kencing Manis

 

 

 

 

 

Cara Nak Dapatkan Vivix

Untuk mendapatkan Vivix Shaklee ini, anda boleh membuat pembelian secara online di

Klik disini untuk dapatkan vivix shaklee

atau anda boleh terus hubungi saya di talian 013 576 7554. Saya akan berikan konsultansi istimewa kepada anda selepas anda membuat pembelian.

Sekiranya anda mahu mendapatkan promosi Vivix seperti di bawah, anda boleh terus whatsapp saya disini.

 

Farah Alina

Seorang blogger manis yang suka berkongsi pengalaman tentang kehidupan, kesihatan dan kecantikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

"Touch Untuk WhatsApp"